Tyxo.bg counter СУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ ОТНОВО С ДВЕ ПРЕСТИЖНИ НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ
Вторник, Октомври 04, 2022
Text Size

СУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“ ОТНОВО С ДВЕ ПРЕСТИЖНИ НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ

Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

През настоящата 2019 г. Световната организация Джуниър Ачийвмънт чества своя 100 годишен юбилей. По този повод организацията обяви конкурс „Предприемчиво и иновативно училище” на Република България за учебната 2018-2019 година. Училищата се състезаваха в 3 категории:
1. „Предприемчиво училище“ на Република България за 2018-2019 г.
2. „Устойчиво предприемаческо образование“
3. „Училище на 21. век“
Участвахме в две категории и спечелихме две награди. От днес СУ “Георги Бенковски“ има право с гордост да носи званието: „Най-активен и устойчив партньор на Джуниър Ачийвмънт България в предприемаческото образование в Република България“ и титлата „Училище на 21.век“. Училището ни получи специалния знак на Джуниър Ачийвмънт България -паспорт „Училище на 21.век“. Тази награда ни дава възможност с гордост да използваме логото Future Class Pass, да представяме постигнатите високи резултати в предприемаческото образование и неговото съответствие със стандартите за качество на световно утвърдената образователна мрежа на Джуниър Ачийвмънт.
Наградите бяха връчени по време на церемонията по награждаване на Младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“. С награда се прибра и Учебната компания на училището, която участва в престижното състезание на Учебните компании „Изгряващи звезди“. От 33 финалисти нашата компания „Light“ се класира на 8 място.
От 11 години СУ„Георги Бенковски“ работи по програмите на JABulgaria. Активно се включва във всички инициативи и дейности. За постигнати високи резултати в обучението по предприемачество училището е награждавано. През 2016 г. получихме плакет за най-активно училище в рамките на Световната седмица на парите 14.03.-20.03.2016 г., а само след една година спечелихме наградата „Предприемаческо училище на България за 2017 г.“
Натрупаният опит, работата в екип, любовта и вярата в младите хора, партньорството с родителите и всички отговорни институции, осигуриха през изминалите 11 успешни учебни години условия за постигане на високо качество на образованието в нашето училище.
Работата по програмите на ДАБ осигурява възможност за нови партньорства с други училища и учители, участието в различни инициативи. Те формират у учениците умения за работа в екип, креативно мислене, познания за бизнеса, Обучението развива предприемаческите нагласи на учениците, мотивирайки ги да бъдат изобретателни и да поемат рискове.
Facebook Image
Банер