Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Неделя, Ноември 28, 2021
Text Size

Второ място в коледния волейболен турнир 2019


На 03.12.2019 година в зала „Хебър“ Пазарджик се проведе Коледен волейболен турнир 2019. Отборът на девойките 9 – 12 клас от СУ „Георги Бенковски“ се класира на второ място. Момичетата се подготвяха под ръководството на своята преподавателка Славка Узунова - учител по физическо възпитание и спорт. Индивидуални награди получиха Златка Василева за най - добър разпределител и Валерия Дончева за най - добър нападател.

Световната седмица на предприемачеството 2019 година


През Световната седмица на предприемачеството 2019 година, в периода 18-24 ноември 2019г. в СУ "Георги Бенковски" град Пазарджик взеха участие 297 ученика, както и родители, учители, консултанти. 13 учителя се включиха активно в събитията като открити и интегрирани уроци, състезание, базар, тренинг. Около 50 гости наблюдаваха дейностите.

Проект „Подкрепа за успех“


Основен приоритет за СУ "Георги Бенковски"-Пазарджик е осигуряването на равен достъп до висококачествено образование за всички ученици. Възможностите за повишаване на образователните резултати е работата по проект BG05M2OP001-2.011-0001 „Подкрепа за успех“ . За учебна 2019/2020 година са сформирани седем групи за допълнително обучение по БЕЛ и по математика и една група за занимания по интереси. С допълнителна работа не само се компенсират пропуските на учениците по двата основни учебни предмета, но и се повишава мотивацията им за учебен труд и желанието за успех.

Мениджър за един ден 2019На 7 ноември 2019 година се проведе традиционната инициатива на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден“. СУ „Георги Бенковски“ град Пазарджик се включи с 9 ученици от 9 а клас от профил „Предприемачески“. Партньори на нашите млади мениджъри бяха местните фирми“Ирели”, „Елкомп - 68“, “Профи – принт България”.
Учениците заеха важни управленчески позиции:
• Управители на фирма “Профи принт България” – Атанас Тилев и Мартина Караджова.
• Ръководители – сектор производство – Валентин Карагьозов и Веселин Райков, Организатори производство – Алекс Иливанов и Иларион Иванов във фирма „Ирели”.
• В работният процес на фирма „Елкомп-68”активно се включиха Елинга Никифорова, Стояна Петрова и Дебора Вощанска.
Нашите възпитаници се представиха по достоен начин на заеманите от тях позиции, като показаха активност, креативност и позитивно мислене, както и умения за работа в екип. Изключително ентусиазирани и жадни за практически познания те попиваха споделения опит на предприемачите. В реална среда се запознаха с протичането на целия работен процес. Тази инициатива е отличен трамплин към бъдещия избор на професия.
В края на работния ден младите мениджъри получиха сертификат за участие в инициативата.
Те запазиха свои очаквания за бъдещи проекти.
Благодарим на всички фирми, които отделиха време, за да предоставят уникалната възможност на учениците ни да се докоснат до истинския бизнес.

СУ "Г.Бенковски" Пазарджик почете Деня на народните будители1 ноември 2019г. С факелно шествие и концерт на пл. „Константин Величков“ Пазарджик се поклони на Народните будители. Стотици деца от различни училища се събраха на паметника на Захари Стоянов, от където по ул. „Цар Шишман“ тръгна шествието, то прекоси пешеходната част и стигна до Тортата, където десетки пазарджиклии устояха на ниските температури и бръснещия вятър, за да се насладят на концерта.
Ученици от прогимназиален и гимназиален етап от СУ "Георги Бенковски" се включиха в шествието, както и техните класни ръководители.

Още статии...

Страница 10 от 57

<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер