Tyxo.bg counter СУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик
Вторник, Януари 25, 2022
Text Size

Финалист за Webloz

Днес 8 април 2013 година излязоха резултатите за Национално състезание за уеб разработване, което ще се състои в Спа-комплекс Островче в периода 19-21 април 2013. Имаме си финалист от нашето училище с разработка на сайт ученикът Янислав Кълвачев от 11"б" клас с ръководител Лилия Чаушева.

Списъка с финалистите можете да намерите тук: http://webloz.net/classification/firstround

Състезание по история и цивилизация

 

На 26.03.2013 година от 14:00 часа в Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ гр. Пазарджик се проведе викторина-състезание по история и цивилизация, посветена на сто години - „Балканска освободителна война“.

Във викторината участваха 3 отбора „А“, „Б“, „В“ от седмите класове на СОУ „Георги Бенковски“ гр. Пазарджик. Състезателите отговаряха на възлови въпроси свързани със съдържанието на националния въпрос, както и с подготовката, осъществяването и завършека на Балканската война. По време на състезанието беше представена и мултимедиен проект посветен на Балканската война, класирал се на националната олимпиада по ИТ с ръководител Лилия Чаушева.

Журито в състав:

Иванка Гарноева – председател

и членове Димитър Киричев и Светлана Тончева

определи за победител отбор „Б“ с общ брой 88 точки.

Участниците от отборът победител са : Благовеста Симонова, Зорница Рангелова, Цветелина Кръстева, Йорданка Георгиева и Катрин Величкова – ученици от 7“б“ клас.

Технически сътрудници на състезанието бяха: ученици от клуб „Мултимедия“ , проект „Успех“ – Ива Попова и Никола Варев ученициот 11“а“ клас, с ръководител Лилия Чаушева.

Организатор и водещ на мероприятието бе госпожа Росица Йовчева, преподавател в СОУ „Георги Бенковски“ гр. Пазарджик

Снимки от състезанието можете да намерите ТУК!

Среща на Учебна компания "Time Travel" с ментор Пенков


На 28 март 2013 година в деня на инициативата "Мениджър за един ден" Учебна компания "Time Travel" при СОУ "Георги Бенковски" град Пазарджик се срещна с единия си ментор Стоян Таблов. Същият е Директор „Развитие на бизнеса в сегмента МСП“ към MKB Unionbank . Запозна се с бизнес-плана, рекламните материали и документацията на компанията. Бяха дискутирани важни въпроси върху рекламната дейност, пласмента, дистрибуцията, задълженията и дейността на отделите, както и важната роля на мениджърите при управлението на активите и дейността на фирмата. Г-н Таблов видя продукта, който изработва компанията. Предстоят още срещи както онлайн, така и на живо. След дадените от негова страна насоки, компанията има да разрешава доста въпроси, които все още не са решени свързани с организацията. До момента са проведени и с помощта на социалните и мобилните мрежи среща и с другия ментор Пламен Пенков - Мениджър Проекти/Партньор в Бизнес Форуърд София. Предстои и среща на живо с него. И на двамата ментори бяха зададени въпроси свързани с микроклимата в компанията, работата по отдели, реализацията на продукт, маркетинговата стратегия. И двамата ментори дадоха положителни насоки, за тяхната реализация, като до месец компанията се задължава да ги изпълни. Напътствията и насоките от страна на менторите, показват, че иницаативата е положителна и дава добър резултат - младите предприемачи на България да дават съвети и опит на стартиращите ученици участващи в учебните компании и учещи по програмите на Джуниър Ачийвмънт България.

Снимки от срещата можете да намерите ТУК!

Участие в Webloz

През настоящата учебна година в Национално състезание за уеб разработване ’”Webloz” от нашето училище има регистриран проект на тема „Онлайн помагало по Мултимедия“, участник е Янислав Кълвачев от ХІ“б“ клас, който се класира с първо място с 98 точки от 100 в направление „мултимедиини приложения“ на областно ниво в националната олимпиада по ИТ с ръководител Лилия Чаушева – старши учител по информационни технологии. Останаха два дена до решаване , кой ще отиде до втория етап на класиране – защитаване на проекти. Проектът участва в направление „Уеб сайт“ (9-12 клас).

Линк към всички проекти http://webloz.net/projects/listProjects

Линк към проект "Онлайн помагало по Мултимедия" http://webloz.net/projects/view/46/1

Желаем му успех.

Революция Z

Това е кандидатурата на СОУ "Георги Бенковски" гр. Пазарджик за играта на сериала Революция Z, където, ако спечелим наградата е Революция Z на живо в нашето училище

Още статии...

Страница 52 от 58

<< Начало < Предишна 51 52 53 54 55 56 57 58 Следваща > Край >>
Facebook Image

Полезни връзки:

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер